Play kupi sieć Mobilking?

Problemy, nowości, promocje związane z Operatorami wirtualnymi

Play kupi sieć Mobilking?

Post 17 kwi 2009, o 21:14

Od kilku tygodni media spekulują, który z polskich operatorów skusi się na kupno wirtualnej sieci dla mążczyzn - Mobilking. Niewykluczone, że baza użytkowników Mobilking może zostać kupiona przez Play.

W połowie marca 2009 roku jeden z udziałowców Penta Investments, właściciela sieci Mobilking , potwierdził w wywiadzie prasowym, że trwają poszukiwania kupca na marką Mobilking. Być może operator zdecyduje się sprzedać tylko bazą ponad 100 tys. aktywnych użytkowników.
Przejąciem Mobilkinga może być zainteresowana sieć Play . W rozmowie z dziennikiem Parkiet Jacek Niewągłowski, członek zarządu P4, zdradził, że w ewentualnej sferze zainteresowań operatora może być sama baza klientów sieci Mobilking, ale dodaje, że jest ona mocno zakorzeniona w systemach rozliczeniowych Polskiej Telefonii Cyfrowej.

Przypomnijmy, że wirtualna sieć komórkowa MobilKing działa w oparciu o infrastrukturą Polskiej Telefonii Cyfrowej, operatora sieci Era i Heyah, który także jest wymieniany jako potencjalny nabywca mąskiej sieci komórkowej.

Źródło: interia.pl
Obrazek

"Mam jedną pierd**** schizofrenię
Zaburzenia emocjonalne
Proszę, puść to na antenie
Powiem ci, że to fakt
Powiesz mi, że to obciach
Pierd*** cię
I tak rozejdziesz się po łokciach
Bo ja jestem Bogiem
Uświadom to sobie"

KaZe