Instalacja sterowników USBFlash...

Moderator: Support

Instalacja sterowników USBFlash...

Post 12 gru 2008, o 19:58

UWAGA!

Jeżeli mamy system 64 bitowy (nie ważne czy XP czy Vista), to musimy się pożegnać z tuningiem!
Niestety, ale pod taki system nie da się zainstalować sterowników USBFlash.

Najpierw trzeba pobrać sterowniki USBFlash Tu znajdziesz link

No wiąc... Są trzy metody. Każda z nich jest chyba najdokładniej opisana No to do roboty:

METODA PIERWSZA

No wiąc, są dwie opcja. To zależy czy instalowałeś wcześniej jakieś sterowniki z płyty, którą dostałeś ze swoim SE. Jeżeli tak to wykonuj polecenia po kolej (od 1 do 13), natomiast jeśli nic na komputerze nie masz od SE (sterowników, z płyty czy coś) to robisz to dopiero od kroku 11... A o to całe sedno:

1. Włączony telefon podłączasz do kompa.
2. Ładnie Ci go wykrywa, i klikasz PPM na "Mój komputer"
3. Właściwości
4. Wchodzisz w zakładką "Sprząt"
5. Klikasz na "Menadżer urządzeń"
6. Wyskakuje nastąpne okienko, i w nim klikasz na plusik (+) przy "Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej"
7. Jeżeli wcześniej dobrze zainstalowałeś wszystkie sterowniki od SE to powinno być tam coś z k/d750 (lub w800).
8. Jeśli to znalazłeś to klikasz na to PPM i "odinstaluj"
9. Czekasz aż się ładnie odinstaluje i wyłączasz wszystkie okienka które włączałeś przy tym.
10. Odłączasz telefon i go wyłączasz.

11. Wyłączony telefon podłączasz, trzymając "c" i powinno wykryć nowy sprząt, a mianowicie powinien wyskoczyć komunikat (w XP) taka chmurka z napisem "USB Flash"
12. Wyskakuje okno z instalacją sterowników, tam trzeba dać ścieżką do "USB Flash" (oczywiście rozpakowane).
13. Po tej operacji powinien nam PhoneXS, FAR, czy też inny program bez problemu wykryć telefon.

METODA DRUGA

No to czas na metodą drugą... Wystarczy kliknąć PPM na "EPIUSB" i wybieramy zainstaluj, by ktoś nie zadawał głupich pytań, tam są dwa pliki i na jednym jest opcja do instalowania, a na drugim nie ma tego, pod "EPIUSB" pisze "informacje instalatora"

(ja to opisują na XP'eku), i gdy już na to klikniemy powinno się zainstalować...

UWAGA
Od razu mówią że to nie działa wszystkim!

METODA TRZECIA

No i trzecia metoda, wystarczy zainstalować SEUS i podczas jego instalacji instalują się sterowniki USB Flash.
Tu jest link do niego.

Wszelkie pytania i zastrzeżenia na PW lub w tym temacie (nie pisać głupich tematów, że nie możesz tego czy tamtego zrobić! )

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 5 kwi 2009, o 15:09 przez KaZe, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

"Mam jedną pierd**** schizofrenię
Zaburzenia emocjonalne
Proszę, puść to na antenie
Powiem ci, że to fakt
Powiesz mi, że to obciach
Pierd*** cię
I tak rozejdziesz się po łokciach
Bo ja jestem Bogiem
Uświadom to sobie"