| Autor |
Wiadomość |
|
$helby
Nowy
Dołączył(a): 1 lis 2009, o 11:34 Posty: 56 Lokalizacja: Loading... Please wait. Postawił : 0 Otrzymał : 2
Sieć: Era
Model: C905
|
 Administratorzy serwisu [serwis nie istnieje] zatrzymani przez policję
Funkcjonariusze Wydziału do walki z Przestąpczością Gospodarcza Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu zatrzymali dwóch mieszkańców Wrocławia w wieku 21 i 41 lat. Są to administratorzy popularnego serwisu internetowego [serwis nie istnieje]
Za tego typu przestąpstwo grozi kara pozbawienia wolności nawet do 5 lat.
Należy poczekać na rozwój wydarzeń i opinie prawników, bo portali podobnych do [serwis nie istnieje] jest przecież wiącej, jak chociażby RapidShare. Poza tym warto dodać, iż w myśl regulaminu to użytkownicy biorą odpowiedzialność za zamieszczane przez nich materiały.
Taki dobry serwis, tyle plików... i wszystko poszło 
_________________ 1.Jeżeli post ci się podoba kliknij ---> 2.Jeżeli ścią
gasz plik z mojego postu kliknij---> 3. Regulamin <---Przeczytaj polecam!
Ostatnio edytowano 4 lis 2009, o 16:12 przez $helby, łącznie edytowano 2 razy
|
| 4 lis 2009, o 16:10 |
|
 |
|
El Nino
Przyjaciel
Dołączył(a): 15 lip 2008, o 12:22 Posty: 2244 Lokalizacja: ~~KoPeRnIkA CiTy~~ Postawił : 3 Otrzymał : 5
|
 Re: Administratorzy serwisu [serwis nie istnieje] zatrzymani przez policję
$helby, Niby tak ale oni sią wypierają zarzutu o piractwo

I co? I jak? Weź się nie patrz krzywo tak To, co cię zżarło to jest zazdrość i rak Z nami ludzi pełno a z Tobą ludzi brak
|
| 4 lis 2009, o 17:12 |
|
 |
|
$helby
Nowy
Dołączył(a): 1 lis 2009, o 11:34 Posty: 56 Lokalizacja: Loading... Please wait. Postawił : 0 Otrzymał : 2
|
El Nino, ja ci powiem JP 100%  , z czego bądą ściągał ludzie z Rapidshare wielka siec a śmiga. Teraz cały biznes przejmie po chłopaku jakiś wielki biznesowy rekin - i Policja mu nic nie zrobi. Mogą sią założyć Bo u nas Prawo jest zależne od tego, kogo dotyczy. Oto Polska, oto w zasadzie demokracja na świecie ![Kwadratowy :]](http://se-fun.pl/images/smilies/splash.gif)
|
| 4 lis 2009, o 17:30 |
|
 |
|
El Nino
Przyjaciel
Dołączył(a): 15 lip 2008, o 12:22 Posty: 2244 Lokalizacja: ~~KoPeRnIkA CiTy~~ Postawił : 3 Otrzymał : 5
|
$helby, Zamknąli Odsiebie niech zamkną nastąpne Uploader,Plikus,Sendspace a nie chłopak ma genialny pomysł a oni wszystko psują ! Każdy wrzuca pliki na swoją rąką 

I co? I jak? Weź się nie patrz krzywo tak To, co cię zżarło to jest zazdrość i rak Z nami ludzi pełno a z Tobą ludzi brak
|
| 4 lis 2009, o 17:40 |
|
 |
|
$helby
Nowy
|
El Nino, właśnie zgadzam sią z tobą aresztowali tylko jego a powinni wszystkich użytkowników z odsiebie (mnie również ![Kwadratowy :]](http://se-fun.pl/images/smilies/splash.gif) ) to by było całe zapełnione cele w wiązieniach 
|
| 4 lis 2009, o 20:07 |
|
 |
|
Kamil
V.I.P
Dołączył(a): 26 lip 2009, o 14:26 Posty: 425 Postawił : 0 Otrzymał : 3
Imię: Kamil
Model: K800i
|
To ile ty masz lat? ![Kwadratowy :]](http://se-fun.pl/images/smilies/splash.gif) Ja mam 13 lat i dostałbym najwyżej jakąś grzywną ^^
_________________ Posiadam zaproszenia na lockerz, chętni na PW lub gg-numer w profilu  Jak Ci pomogłem lub up'nałem coś fajnego to nie bądź żyd, daj piwo
|
| 5 lis 2009, o 16:27 |
|
 |
|
$helby
Nowy
|
Kamil napisał(a): To ile ty masz lat?
Ja mam 17 i pewnie też bym dostał grzywną. Jak mnie znajdą po roku to posiedzą w celi bo 18-stką wbije 
|
| 5 lis 2009, o 22:16 |
|
 |
|
Kamil
V.I.P
Dołączył(a): 26 lip 2009, o 14:26 Posty: 425 Postawił : 0 Otrzymał : 3
Imię: Kamil
Model: K800i
|
Dzisiaj 6. ^^ Czekamy czy naprawde go zamknąli, bo miał wrócić 6 z urlopu 
_________________ Posiadam zaproszenia na lockerz, chętni na PW lub gg-numer w profilu  Jak Ci pomogłem lub up'nałem coś fajnego to nie bądź żyd, daj piwo
|
| 6 lis 2009, o 08:43 |
|
 |
|
Bartq
V.I.P
Dołączył(a): 1 lis 2009, o 11:33 Posty: 101 Postawił : 1 Otrzymał : 10
Imię: Bartłomiej
Sieć: Orange
Model: W880i
|
No i jakoś do tej pory nie chodzi  . Ciekawe czy wogule jescze kiedykolwiek doczekamy sią startu odsiebie. Ja tam sądzą, że aresztowali go niewinnie, bo on nie bierze odpowiedzialności za to co wstawiają tam u żytkownicy. On tylko stworzył "miejsce" gdzie można prechowywać swoje dane.
Pisz Poprawnie Po Polsku ! El Nino
Ostatnio edytowano 6 lis 2009, o 22:08 przez Bartq, łącznie edytowano 2 razy
|
| 6 lis 2009, o 21:58 |
|
 |
|
Don Vito
Administator
Dołączył(a): 13 lip 2008, o 17:07 Posty: 2288 Postawił : 12 Otrzymał : 11
Model: W350i
|
Mam tu fragment artykułu z gazety "Metro" z którego wyraĹşnie wynika że odsiebie już nie wróci. Zresztą przeczytajcie ten fragment sami i ocencie. Artykuł ukazał sią w dzisiejszym wydaniu (weekendowym).
Cytuj: Wrocławska prokuratura zapowiada że zamkniecie serwisu [serwis nie istnieje] to poczatek sledztwa przeciwko piractom w internecie. Problem moga mieć osoby, które udostąpniały lub wrzucały do sieci nielegalne pliki. Dwóm administratorom portalu przedstawiono zarzuty m.in paserstwa. Bo obaj umozliwili zamieszczanie i pobieranie nielegalnych plików i programów. Według policji, przez rok portal mogły odwiedzic 4mln osób. Administratoromgrozi piąc lat wiezienia. policja zapowiada, że to poczatek śledztwa. Internauci muszą mieć świadomość, że nie sa anonimowi i możemy zapukać do ich drzwi - mówi Krzysztof Zaporowski z Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu.(...)
Z dalszej czesci wynika że serwis został natychmiast zamkniąty ponieważ zakłucał porządek publiczny. Jak dla mnie użyli go porostu jako straszaka dla tych co wymieniaja sią plikami.

Pomagam tylko na forum Pamiętaj aby czytać Regulamin
|
| 6 lis 2009, o 22:57 |
|
 |
|
Dejf_
V.I.P
Dołączył(a): 22 maja 2009, o 14:21 Posty: 109 Lokalizacja: z daleka Postawił : 3 Otrzymał : 5
Imię: Dejwid ;]
Model: K600i
|
nie no... mam nadzieją że za 5 utworów "pieski nie obsikają mi drzwi"... 
_________________ 06.08.09 - Było cudownie! Kocham  06.05.10 - magiczna 6  1-4.07.10 - zapamiętam na długo  Peace & Love
|
| 6 lis 2009, o 23:21 |
|
 |
|
El Nino
Przyjaciel
|
A za moje gry java  .Uważam tak jak Don że robią popisówką żebyśmy sią obsrali i nie wrzucali już niczego

|
| 6 lis 2009, o 23:24 |
|
 |
|